Kávová bábovka
Suroviny:
4 lžičky instanční kávy, 250g másla, 500g moučkového cukru, 1 sáček vanilinového cukru, 4 vejce, 375g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa
Postup:
Instanční kávu rozpustíme ve 1/4 l vody. Máslo, žloutky, moučkový cukr a vanilinový cukr ušleháme. Přidáme vychladlou kávu (z instanční kávy rozpuštěné ve vodě), polohrubou mouku promíchanou s práškem do pečiva a kakao. Přidáme tuhý sníh z bílků a při teplotě zhruba 180° C pečeme zvolna asi jednu hodinu. Připravené těsto můžeme péct v jakékoliv dobře vymazané a vysypané formě. Po upečení bábovku vyndáme z trouby, necháme vychladnout a podle chuti pocukrujeme.
Je velice chutná a vydrží dlouho neokoralá.