Nepečený jogurtový koláč s malinami a želé
Suroviny:
200g cornflaků, 100g měkkého másla, 50g cukru, 2 sáčky želatiny, 300g malinového jogurtu, 200g husté smetany, 100ml šlehačky, 150g mražených malin, 1 sáček červeného želé, 200 ml malinového nebo rybízového sirupu
Postup:
1. Cornflaky vložíme do sáčku a dáme vychladit do lednice. Poté je rozdrtíme a smícháme s měkkým máslem a cukrem. Formu o průměru
2. Želatinu smícháme s 250 ml vody a v misce pak promícháme s malinovým jogurtem a hustou smetanou. Nakonec přidáme želatinu. Jakmile začne jogurtová směs tuhnout, tak i ušleháme šlehačku. Hotovou směs opatrně naneseme na připravený korpus. Necháme ztvrdnout v ledničce asi 3 minuty.
3. Mezitím omyjeme mražené maliny a rovnoměrně je rozdělíme na dortový korpus. Připravíme želé, které smícháme s malinovým nebo rybízovým sirupem, a přelijeme jím maliny. Koláč dáme opět vychladit do ledničky, aby želé na něm ztuhlo. Před podáváním koláč vyřízneme ostrým nožem z formy a dáme na servírovací podnos. Koláč můžeme dokola obsypat zbylými cornflaky.
Příprava: 45 minut
1 porce: cca 240 kcal/ 1000 kj
Počet porcí: 12