Králík v alobalu
Suroviny:
4 králičí stehna, 1 rajče, 4 lžíce panenského oleje, 100g tapenády z černých oliv, rozmarýn (čerstvý nebo sušený), sůl, čerstvě umletý pepř, alobal
Postup:
1. Králičí stehna omyjeme, osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a pomocí ostrého nože je pečlivě odblaníme. Do masité části stehen uděláme několik hlubších zářezů, do kterých vetřeme tepenádu z černých oliv, potřeme jí také celý povrch masa.
2. Rajče pokrájíme na čtyři silnější plátky. Z alobalu vystřihneme čtyři čtverce o rozměrech 20X20 cm. Do středu každého čtverce položíme plátek rajčete. Na rajče položíme králičí stehno s tepenádou a přelijeme je lžící panenského olivového oleje. Stehna osolíme, opepříme čerstvě umletým pepřem a ochutíme udrhnutým rozmarýnem.
3. Troubu předehřejeme na 250° C. balíčky z alobalu pečlivě uzavřeme tak, aby z nich při pečení nevytékala šťáva. Dáme je na pekáč a v horní části trouby pečeme přibližně 15 minut. Poté troubu vypneme a stehna necháme ještě asi 5 minut dojít.
4. Hotová králičí stehna servírujeme s těstovinami (vhodné jsou například domácí široké nudle) nebo se zelenými fazolkami dušenými na olivovém oleji a s čerstvě rozpečeným bílým chlebem. Dietní příloha: ledový salát pokapaný dresinkem z panenského olivového oleje a octa balzamicko.
1 porce: 1770 kj
Počet porcí: 4