Angreštová marmeláda s kiwi a s medovým melounem
4. 7. 2008
Suroviny:
800 g angreštu, 2 ks navinulých letních jablek, 10 ks kiwi, šťáva ze 3 ks limetek , 2 kg želírovacího cukru, 500 g dužiny z medového melounu, šťáva z 1 ks pomeranče
Postup:
Angrešt omyjeme, kiwi oloupeme, odvážíme 400 g dužiny a nahrubo ji nakrájíme. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nadrobno nakrájíme. Kousky kiwi smícháme se šťávou ze 2 limetek a 1 kg cukru a necháme asi 10 hodin táhnout (nejlépe přes noc). Smícháme s nakrájenými jablky a polovinou angreštu a zahřejeme. Za stálého míchání 1 minutu prudce povaříme, poté naplníme do sklenic a uzavřeme. Meloun nakrájíme na malé kousky a spolu se zbylým cukrem a šťávou z limet a pomeranče dáme do hrnce. Vše dobře promícháme a necháme asi 5 hodin "táhnout". Přidáme zbývající angrešt a za stálého míchání uvedeme do varu. 1 minutu prudce povaříme, poté hrnec sejmeme ze sporáku a marmeládu ihned plníme do dobře vymytých sklenic. Zavíčkujeme a otočíme dnem nahoru a necháme vychladnout. Uchováváme v chladu a temnu.
Porcí : 1
Doba přípravy : 60 min