Nákyp z mletého masa
Suroviny:
300g cibule, mletá paprika, 300g červené cibule, 1 červená čili paprička, 300g rajčat, 2 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, sůl, pepř, 500g sekané směsi, 2 lžíce paprikové pasty, 150 ml smetany, 100 ml červeného vína, l/2 svazku petrželky, 100g ementálu
Postup:
1. Cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka a čili najemno. Prolisujeme česnek a vše podusíme na oleji.
2. Přidáme maso a pastu, sůl, pepř a mletou papriku. Po 5 minutách vaření přidáme víno a vše dáme do vymazané formy.
3. Petrželku smícháme se smetanou a 50g sýry, směs přelijeme a pečeme 25 minut při 200° C.
Příprava: 45 minut
1 porce: cca 670 kcal/ 2800 kj
Počet porcí: 4