Sekaná plněná sýrem a ledovým salátem
Suroviny:
1 hlávka ledového salátu, 3 vejce, 125g blaťáckého zlata, 1 malá cibule, 600g mletého hovězího masa, 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř, 2 lžíce mleté papriky, 40g másla
Postup:
1.Listy ledového salátu omyjeme a necháme okapat. Nasekáme je nadrobno a vložíme do mísy. Přidáme jedno vejce a jemně nastrouhaný sýr, vše promícháme a uložíme do leničky proležet.
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Mleté maso vložíme do větší misky. Přidáme pokrájenou cibuli, zbylá vejce a hořčici. Vše dobře promícháme a dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.
3. Formu na sekanou vyložíme pečicím papírem a ze 3/4 naplníme mletým masem. V mase uděláme podélně rukou hlubší žlábek a naplníme ho salátovo-sýrovou směsí. Ze zbylého masa vytvarujeme obdélník a sekanou jím uzavřeme. Sekanou pečeme v troubě při 190° C si 50 minut.
4. Upečenou sekanou vyjmeme z trouby. Výpek slijeme do kastrůlku. Zahřejeme ho a necháme v něm rozpustit máslo. Sekanou vyjmeme z formy a 5 minut necháme zchladnout. Poté ji opatrně rozdělíme na plátky.
Příprava: asi 80 minut
1 porce: asi 2071 kj/ 493 kcal
Počet porcí: 4