Ďábelské toastíky
Suroviny:
Toastový chléb, rajče, zelená nebo červená paprika, šunka, salám – loveckým paprikový nebo uherský podle chuti, tvrdý krájený sýr s pepřem, bazalka, čili papričky s mořskou solí, ostrý kečup
Postup:
1. Toastový chleby si rozložíme a každý z jedné strany namažeme kečupem, posypeme bazalkou a směsí čili papriček a mořskou solí. Namazané a okořeněné chleby si rozdělíme. Polovinu z nich obložíme. Na namazaný chléb položíme šunku. Nakrájíme rajčata a papriky na slaboučké proužky a položíme je na šunku, na ně kolečko tvrdého salámu a doprostřed dáme na čtverce nakrájený tvrdý sýr (doprostřed proto, že se sýr do krajů rozteče sám).
2. Takto obložený toast přiklopíme druhým namazaným pouze kečupem a kořením.
3. Vložíme do vyhřátého toastovače, průběžně je kontrolujeme, jak je chceme mít propečené.
Příprava: asi 1 hodina
1 porce: cca 250 kcal/ 1045 kj
Počet porcí: 4-6