Omeletový nákyp se sýrem
Suroviny:
Na náplň:
1 cibule, 60g másla, 400g mletého masa (směs hovězího a vepřového), 200 lm smetany na šlehání, 1 lžička soli, špetka mletého pepře, 1 lžička sušeného nebo čerstvého tymiánu
150g pšeničné mouky, špetka kypřícího prášku, 3 vejce, 1/2 lžičky soli, 200 ml mléka,
Postup:
1. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na másle ve větší pánvi. Přidáme mleté maso a orestujeme ho. Přilijeme smetanu, vše dochutíme solí, pepřem, tymiánem a za občasného míchání dusíme asi 10 minut.
2. Do mísy vsypeme mouku promísenou s práškem do pečiva. Přidáme vejce, sůl a mléko. Vyšleháme hladké těsto a 10 minut ho necháme odpočinout.
3. Z odpočinutého těsta usmažíme na rozehřátém másle malé omeletky. Potřeme je masovou směsí, srolujeme, překrojíme na polovinu a naskládáme do zapékací misky vymazané máslem.
4. Do šlehačky vmícháme nastrouhaný sýr, vejce a vegetu. Touto směsí zalijeme omeletky v zapékací misce. Zapékáme přibližně 25 minut v troubě předehřáté na 190° C. Zapečené omeletky zdobíme koktejlovými rajčátky.
Příprava: 60 minut
1 porce: 4224 kj/ 1009 kcal
Počet porcí: 4