Plněné papriky s tymiánem
Suroviny:
100g směsi rýže, sůl, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 sušené meruňky, 2 vejce, 1 lžíce oleje, 2 lžíce rozinek, 1 lžíce piniových jadérek, 1 lžička suš. Tymiánu, 1/2 lžičky mletého kmínu, pepř, 4 červené papriky, 120g kozího sýra, 2 svazky jarní cibulky, 4 rajčata, 1 lžíce másla, 250 ml vývaru
Postup:
1. Uvaříme rýži, oloupeme česnek a cibuli, nasekáme s meruňkami a podusíme na oleji. Přidáme tymián, rozinky, jádra a koření.
2. Troubu předehřejeme na 180° C. Smícháme sýr, rýži, cibulovou směs a vejce. Směsí naplníme papriky.
3. Nakrájíme jarní cibulku. Rajčata přelijeme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme. S cibulkou je podusíme na másle ve formě na nákyp. Zalijeme vývarem. Přidáme papriky a pečeme 45 minut.
Příprava: 45 minut
1 porce: cca 360 kcal, 1505 kj
Počet porcí: 4