Zeleninová pánev s rýží
Suroviny:
500g brokolice, 300g malých žampionů, 2 lžíce sójové omáčky, 200g těstovinové rýže, 500ml vývaru, sůl, bílý pepř, 250 ml mléka, 150g cherry rajčátek, po 1/2 svazečku pažitky, petrželky, kerblíku nebo 1/2 lžíci těchto sušených bylinek, 100g taveného sýra, 1-2 lžíce světlé jíšky
Postup:
1. Očistíme brokolici, omyjeme ji a rozdělíme na jednotlivé růžičky. Očistíme a nakrájíme žampiony. Opečeme je za stálého míchání na horkém oleji na pánvi. Přidáme rýži a osmažíme. Vše zalijeme vývarem a přidáme růžičky brokolice. Osolíme, opepříme a necháme pod pokličkou vařit asi 10 minut.
2. Omyjeme a rozpůlíme rajčata. Nasekáme omyté a osušené bylinky. Na pánev nalijeme mléko, necháme ho přejít varem a rozpustíme v něm sýr. Přidáme rajčata, vmícháme jíšku a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme nasekané nebo sušené bylinky, ještě jednou osolíme a opepříme. Servírujeme ozdobené bylinkami.
Příprava: 25 minut
1 porce: cca 370 kcal/ 1550 kj
Počet porcí: 4